Followers

Puding Triffle Without Wipping Creamm

Hai .
Disebabkan tanda tanda Premenstrual syndrome  macam dah nak sampai . Maka aku tahu , napsu makan pun menjadi - jadi . 
Kalau duduk KL mewah makan woo
Kalau teringin makan kek , 
Call je teksi --" Pakcikk , Sri Gombak eh pakcik "
Hah ! Bertandang la ke Secret Recipe
Kalau teringin nak minum air buah 
Call teksi -- "Pakcikk , hantar train eh "
Naik train -- berhenti station KLCC 
Hah ! dapat minum gelas besar Juice Work .. 
Blurpppp .. Sodaapp !
Habis RM 13 ++ .. 
Kalau teringin aiskrim yogurt
Pergi je duduk makan Yogenfruz
Nak nak kalau tension 
Call Azlann -- "Lan , tolong  aku beli Chatime "
Teeet .. Sampai 

Tapi tu KL .. 

Kuantan ?

Hmmm .. payoh sangat . 
Chatime tu dekat Teluk Chempedak je ada . 
Teluk Chempedak , bukanlah sebelah ECM .. 
Berkilo jauh .. 
Memandangkan , public transport  kat sini langsung tak effisien .
Aku pun payah nak gerak pergi sana pergi sini . 
Realiti kat sini memang  payah nak gerak .. 

So , hari ni aku buat puding paling simple 
Memandangkan selera makan makin kuat 
Meng-anaya kan pemilik tubuh badan .. 
Huuhu 

So .. malam ni aku buat Puding Triffle Without Wipping Creamm .. 



  • Swiss Roll 
  • 1 Kotak Kristal Jelly 
  • Tepung Kastard
  • 1 Tin Susu CAait 
  • 1 Tin Fruit Cocktail
  • Gula 
  • Air 
Step : 

Potong Swiss roll ikut suka hati . 
Mampat -mampatkan diaa .. 
Pastu , 
Susun comel comel dalam bekas
Rapat - rapat . 

Basahkan swiss roll tu dengan air buah cocktail tu 
Tapi  , 
Jangan sampai roti swiss roll hancur 
Lembapkan ajeee . 
Macam tuam muka tu hah .. 

Taruk buahan cocktail atas roti itu tadi 

Didihkan Jelly 
Kalau Jelly cair sangat , 
Campur dengan serbuk agar agar . 

Tuang Jelly , atas lapisan cocktail 
Simpan dalam peti . 
Sekejap je . 
3 minit dah aa . 
Bagi jelly beku je 

Didihkan 1 tin susu cair
Tambahkan dengan 1 tin air masak 
Tambahkan 7 sudu gula manis cap prai . 
Cap lain tak diterima .. 
Sila faham .. 

Pada masa yang sama , 
Gaulkan tepung kastard sebanyak 4 sudu + air 1/2 tin 

Bila susu yang dah didihkan telah mendidih 
Masukkan , 
Adunan tepung kastard dalam susu mendidih tadi . 

Atas lapisan jelly 
Sapukan bahan kastad dan rakan rakanya .. 
Ulang step yang sama 
Sampai penuh had muatan . 





Rapat rapat kan saf
Nanti abang setan kita masuk mencelah 


Didihkan jelly 


Lapisan pertama ;
Swiss Roll - cocktail- jelly
Pahtu , bubu la kastord & the gang 


Taraaa ,
Sedia untuk kena kritik dengan askar askar .
Normal thing kalau aku masak -- kena kutuk  









No comments: